Момиче на дванадесет години –
не чува,
не говори...
Зла съдба!
В очите ѝ, като небето сини,
една частица свят се е побрал.
Не пеят птички,
вятърът не свири,
човешка реч за нея не звъни.
И сякаш от безмълвие умират
и нощите,
и всичките ѝ дни.
И няма помощ. "Тъй е отредено" –
нелепо обяснение звучи.
А нещо в мен крещи. Непримирено.
Всесилни Боже,
Ти защо мълчиш?
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados
Много искреност и човещина има в думите ти...
Да, единственото, което можем, е да се молим. И да вярваме...
Желая ти само Добрини по пътя!