От днес съм със един ден по-голяма
и малко ми е тъжно от това.
Утеха е всеобщата измама,
че ставаме по-мъдри с възрастта.
Какво е мъдрост? Може би това е
по-верен поглед към реалността.
На истината в корена дълбае –
да я покаже гола на света.
Прецежда с хладен разум всяка радост
и все по-рядко се залива в смях...
Лудувай безразсъдно, моя младост!
Едничка ти пречистваш всеки грях.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados