25 jun 2015, 17:50

Защо махленски се делим 

  Poesía » Civil
309 0 0

Защо махленски се делим

Защо махленски се делим:
на фили чужди и на фоби;
и зад избраника стоим,
поддържаме го, като роби!

Заставаме зад своя "чужд"
и истински го величаем, 
 вторачени във този луд,
от него Идоли си правим!

С противниците си спорим,
налитаме дори на свада,
но своето да отстоим...
На нас победата се пада!

Дори на своя опонент,
не спираме напук да правим;
да вземем сетния му цент
и кеф от туй да си направим!

Дори на целия народ,
готов си майка да разплачеш,
хихикаш, като идиот,
но келепира да завлачеш!

Но Чуждия е вечно Чужд,
за тебе няма да заплаче...
О, гръб за тебе той е уж,
но в  огъня след теб не скача!

23.07.2014г. Др Драгойново 


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??