Защо не станах аз банкер,
или поне лекар-акушер?
Да боравя с кредит карти и с валута,
ще оперирам ежедневно до последната минута.
Защо не станах адвокат
на някой чичко с едър врат?
Ще му печеля дело подир дело,
нищо че е с досие дебело.
Защо не станах митничар
или поне собственик на бар?
При такъв голям човекопоток
No проблем със сметката за ток.
Защо, народе, ме изостави
и един мижав депутат не ме направи?
Цял ден ще гласувам за твоите права.
За теб дърво, за мен пари и слава.
От какво си, боже, огорчен,
че накара ме да стана учен?
Няма пациентски такси, глоби, бонус на процент,
тъй ще си умра беден аз доцент.
© Евгени Генчев Todos los derechos reservados