Аз искам още дълго да ме има
в сърцето ти, в постелята, в дома̀,
да чувствам, че съм твоята любима,
единствена, обичана жена!
Когато завали, ме приютявай
в най-топлото на своята душа,
отворена, вратата не оставяй,
така ще се предпазим от студа!
Ще ставам рано огън да запаля,
ще вдишваш аромат на пресен хляб –
и нека тази обич не догаря,
защото Тя е целият ни свят!
© Руми Todos los derechos reservados
и сякаш ти подаряват целия свят.