Ако някога ме напуснеш, идвам с теб.
Наоми Джъд
Ако ти ме напуснеш, аз ще тръгна след теб.
Как ми писна от този ретрограден Меркурий.
Или Юпитер, знам ли? Те го карат подред -
тези луди планети, всяка с'свои кусури.
Сигурно щом преминем Земята отвъд
през червеева дупка на портала невидим
и захвърлим решително тленната плът,
ей така, по души само, пак ще се влюбим.
Остави самотата на завоя да спи.
Тихо, тихо! Минавай на пръсти край нея.
Тя е плаха, но има много подли игри.
Днес навярно почива (нали е неделя).
Ако ти ме напуснеш... И какво от това!
Аз ще тръгна след теб, въпреки ретрограда
на звезди и вселени. Нали любовта
е единствено истинска. Затова заслужава.
© Деа Todos los derechos reservados