31 oct 2024, 7:35

Засяване на циклон 

  Poesía » De amor
57 2 5

ЗАСЯВАНЕ НА ЦИКЛОН

 

Сред есенните пазви стихва лятото

с догарящите след горещник въглени.

Не исках да останем непознатите –

подирили подслон сред шепа жълъди.

 

Не знам защо, но бурите, предвестници

на непредотвратимото изригване,

връхлитат обичайно в сиви петъци –

заченати от най-прекрасни изгреви.

 

Аз мисля, че излишно дълго влачихме

окови из оскъдните си празници.

Тя, любовта – когато е достатъчна,

едва ли има нужда от доказване.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??