Духовно равновесие –
бродерия с фини нишки,
иконописване, чудо,
симфония от красота…
Зографе, някога живял,
поклон пред твоята ръка!
Човек съм от новия век.
Уж технически напреднал,
може би с широк мироглед,
но твърде объркан и клет…
Почтително коленича.
Затова дойдох в този храм.
Да усетя душата ти
и да израсна до нея.
Но не вярвам да успея…
Дай едно рамо, Майсторе!
Зографе, някога живял,
затова дойдох в твоя храм…
© Росица Танчева Todos los derechos reservados