На Теди
Усетих те, море.
Най-после те усетих.
Зад ъгъла на моите съмнения.
Ухаеш на надежди. Ухаеш на всесилие;
завръщаш се
и аз със теб се връщам силна.
Усетих те, море, понесена от прилива
на парещи солени копнежи -
изгаряща от пориви,
от обич окрилена,
по-истинска,
по-търсеща,
по-друга.
Усетих те, море. И с тебе се завърнах,
за да намеря себе си!
© Пламена Троева Todos los derechos reservados