12 jul 2024, 10:34

Завръщане на мъж 

  Poesía » De amor
206 2 3

ЗАВРЪЩАНЕ НА МЪЖ

 

Артилерийският снаряд

от мене по-неточно пада –

дойдох, неканен, по обяд,

когато сипваше обяда.

 

Попита ме дали съм ял,

отряза ми парче от хляба,

а аз от глад бях озверял

като пристанищен бараба,

 

с черпака сипа ми чорба

и люта чушчица извади –

прекрасна! – плачеща върба

покрай река насред ливади,

 

аз гледах в твоите очи

и стисках хляба в длан гореща,

до днес не мога различи

кое е боб, кое е леща,

 

бях оглупял – и тъй тавряз,

че бях направо невъзможен! –

и сърбах, сърбах, сърбах аз

дъха на дом, Жена и джоджен,

 

а сетне Бог ме порази

с най-светлия небесен гърмел! –

пих шепичката ти сълзи

от радостта, че бях се върнал.

 

12 юлий 2024 г.

гр. Варна, 7, 00 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??