27 feb 2008, 18:30

Здравей... 

  Poesía » Otra
722 0 3
Здравей...


Здравей, стара моя приятелко,
ти, която споделяш всичко с мен -
радост и тревога, щастие и забрава - нищо и всичко.
Здравей, пазителко на всичко свято,
на студа през мразовити нощи,
на парещата жега през омайно лято,
на стихиите в моето сърце.
Здравей, виждам твоята усмивка,
осеяна с цветя и тръни, шепнеща моето име.
Приближаваш се към мен - нежна и ефирна,
носеща нежния пролетен дъжд.
Здравей, най-красива от всички други -
невинна като детските очи и необятна като Вселената.
Усещам полъха на пеперудени криле и аромата на диви цветя.
Здравей, господарке на моя сън,
ти, която ме приспиваш всяка нощ,
обгръщайки ме с нежност и звезден прах.
Здравей, моя нежна песен, здравей, мое утре!
Здравей, Самота!

© Гармошка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??