Здравей, приятелю непознат.
Как си? Как я караш в твоя свят?
Имаш ли нужда? Имаш ли вяра?
Тежи ли ти от грешки кантара?
Идат, приятелю, такива дни.
На равносметка, добро и мечти.
Ти как си, приятелю? Душа си премети!
Напълни я с добротворство и светлина!
Превърни се целият в звезда!
А аз ще търся! Ще те разпозная!
Дори ако си на вселената във края!
Здравей, приятелю непознат!
Дай да прегърнем този свят!
Да не зъзне в космичната пустота!
Нека да го стоплим света!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados