Гущери в зелено и синьо
оставят следи върху пръчки
и сухи листа,
малки крачета и стъпки
на зиг-заг рисуват пътека,
гледам ги и си мисля за нас,
хората като тях сме,
стъпки и стъпки върху земя
от безбрежност.
Пясъчен часовник върху
земя и суша, и вода океан.
© Ваня Иванова Todos los derechos reservados