12 ene 2017, 23:48

Зима 

  Poesía » Del paisaje
481 1 1

Зимата разстели своето одеяло,
покри ни с тишина, облечена в бяло.
Извая ледени вълшебства, от красиви по- красиви,
снегът застина във форми причудливи.
Времето сякаш е спряло в полето, 
никой не мечтае да се разхожда край морето.
И птиците търсят пощада за свойте криле,
сякаш и на тях тежи им оловното небе. 
В огнен цвят бумти камината,
разпалена от борѝната.
Ще е плодородна годината,
ако сега, през януари,
студ се вихри, където свари.

© Мария Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??