Зима е, навън отново е студено,
всичко пак е заледено.
Натрупала се е снежната покривка,
в хралупата прибра се вече Сивка.
Децата спускат се с шейни,
а вън вали, вали.
Сега започна снежната борба,
струва си да видиш тази красота.
Никой не усетил - минал е деня,
целият в снежната игра.
"Късно е, прибирайте се вкъщи",
извика там глас и започна да се мръщи.
"За днес пързалката приключи",
замлъкна всичко и вратата се заключи.
© Давид Todos los derechos reservados