Фигури, направени от вятър,
в стихията замръзнали сами,
като декори на един театър...
Титани, през времето дошли.
Велики колоси от лед
във студ родени, в нощите сурови,
осъдени са да живеят вечно,
за вечните страдания готови.
Скали и камък гледат величаво.
Високо над света чела са извисили,
с дъх суров ме лъхват с красотата,
която в страшната стихия са спасили.
© Владимир Гюров Todos los derechos reservados