Навън снегът плете дантели
от нишка виолетов здрач,
а преспите – кълбенца бели,
спят в скута на добър шивач.
Над покривите посребрени
изгрява сънена Луна;
комини клюмат уморени
и сгряват с топъл дъх нощта...
Прозорците – клепачи скрежни
сред приглушена светлина,
притихнали от ласки ледни,
се спускат леки към съня...
Нарамил кош с кълбенца нежни,
заметнат с плащ от синкав здрач,
навън, под снежните дантели
прегърбен крачи бял шивач...
Кирил Ганчев /Кирето/, 5.12.2017 г., Бургас
© Кирил Ганчев Todos los derechos reservados