Бели мечки бият се на двора,
падат сред поледиците хора.
Днес – в почивка снегорина,
улиците чисти на половина.
А аз на топло в къщи сгушен,
цигара след цигара пуша,
че вън ме чакат бели мечки,
а в къщи – спомени горещи.
Добрев
© Атанас Добрев Todos los derechos reservados