Отлетяха последните жълти листа
и вятърът засвири в голите клони.
Цветята се скриха на топло в земята.
„Студено е” – тревата отрони.
Небето сърдито се намръщи.
Но пухкав сняг заваля
и с бяла покривка покри
земя, дървета и къщи.
Светът отново засия
в сребриста бяла светлина.
Зимата отново е дошла.
© Лиляна Стаматова Todos los derechos reservados