Зимни
* * *
От кухнята се носи аромат
и топло ми мирише на канела
след скитането в белия ми свят,
от детството ми бялото приел.
* * *
Открих във капчица роса
живот; как времето изтича
като отронена сълза;
като нечутото "обичам те".
* * *
Натежали от снега,
дишат клони уморено.
Стръкчета трева зелени
са промушили глава
и оглеждат оживени
белотата на деня.
© Надежда Маринова Todos los derechos reservados