Смълчани, стройните тополи
се взират в звездното небе.
И вятър в клоните трополи -
със шепи листите гребе.
Съблечените клони вече
засрамени стърчат в нощта.
Луната гледа отдалече
събраните накуп листа.
Но идват облаци дебели
над тези голи дървеса.
Покриват ги с дантели бели
и правят зимни чудеса.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados