Лято беше вчера посред зима,
навред по плажа шеташе народ.
А днес — нали е още януари,
градът е побелял от пухкав сняг.
Кротичко снежинките се трупат.
Искрящо-сивото небе смразява.
Със пусти улици градът бленува
музика, вълни и жежко лято.
© Минко Андонов Todos los derechos reservados