ЗМИЙСКО
От днес ще съм змия.
Ще пия мляко
да разредя отровата от тайниците в златните ви пръстени,
от тайниците във любезните ви ириси,
от обема на сърдечните ви камери.
Като змия ще вдишвам
три глътки въздух в издължените си дробове,
като змия ще гледам хладно през оловната тръба калейдоскопа на живота ви.
От страх от близост ще простържа улеи
в избрани два от предните си зъби,
ще дестилирам търпеливо злоба във две жлези зад очните си ябълки
във сянката ви тихичко ще чакам,
кога ще заприличате на плъхове.
05.04.2012 г. Варна
© Петко Чернев Todos los derechos reservados