Ти знаеш ли какво е да обичаш,
ти знаеш ли какво е нежността,
в лятна нощ звездите да обливаш
със светлина на щастие едно?
Ти знаеш ли какво е да мечтаеш,
да виждаш само някое лице,
черти, дълбоко в ума ти забити,
дъх на пролет във вечността?
Ти знаеш ли какво е да гориш,
по-силно и от пламнал огън,
да топлиш зимата едно сърце,
отдавна врекло ти се във всичко свое?
Ти знаеш ли какво е да пострадаш
от стрелата на любовта,
да мислиш, че си мъртъв, а живееш,
да чувстваш как в теб нахлува безнадеждността?
Ти знаеш ли какво е да обичаш,
ти знаеш ли какво е любовта,
мечтаеш ли за някого в нощ самотна,
обичаш ли ти тайно някой в света голям?
© Иван Русланов Todos los derechos reservados