ЗНАЕТЕ ЛИ?
Знаете ли как се люби на раздяла? –
Безмълвно, жадно, огнено, страстно.
Огъня на миналото е събрала.
Огъня на рая и ада подвластен.
Знаете ли как устните мълвят
без звук: – Обичам те! Обичам!
Сърцата от целувките кървят.
Ръцете по телата лудо тичат.
И няма в ласките бурни насита.
Огънят от сълзите не гасне.
Всичко в ъгъла е запокитено.
Обичам те, е вече по-ужасно.
Знаете ли как телата се разделят,
протегнали ръце за стотен път.
Солени устни в устни потреперват.
Защо? Защо? Твоите мълвят.
Последен шепот. Вик последен
на болка, ужас, отчаяние.
Звънът на портата пореден,
камбанен звън, страдание...
......
А струваше ли си размяната
на любовта с отговорността към вас?
Останах завинаги непожеланата.
Потънах в болката и в оня глас...
© Надежда Борисова Todos los derechos reservados