Чува се плач на малко дете,
за майчина ласка протяга ръце.
Малко птиче писука в гората,
търси то своята майка крилата.
Красиво цвете гине без светлина,
жадува то за капка вода.
Земята тъне в самота,
плаче тя за свобода.
Силен е повика към света,
за правда и доброта.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова Todos los derechos reservados