Аз съм Звезден човек!
Не познавам ни свои, ни чужди.
И съм влюбен навек
на Звездите в кристалите южни.
Цял Ден съм нащрек.
И Звезда щом над Мен проговори,-
като звезден човек,
устремявам Аз огнени взори.
Претърсвам Небето,
примамвам небесното стадо
в Сърцето, в Сърцето,
което по земному страда.
Тъй живея отвек,
без да зная за чужди и свои.
Аз съм Звезден човек
и Звездите са нуждите мои.
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados