Танцува безбрежният вятър,
погълнат от своето вълнение,
в душата му, истински кратер,
бушуват безброй съкровения.
Обсипва с ласки вълните,
облечен в пясъчни струи,
флиртува галантно със звездите,
без блъфове и увертюри.
Пронизва ни лунният блясък,
керванът от песни се носи
и с тихия гларусен крясък
се раждат милиони въпроси.
Танцува безбрежният вятър,
ухае на сол и на миди,
в косите ти звезден театър,
под звуците на мандолини.
© Валентин Ангелов Todos los derechos reservados