Самовлюбеност и суета - бичът на нашето време.
Егоизъм, егоцентризъм - пагубно бреме.
Азът себичен сигурен път е към ада.
На гибел сам се обрича - трънлива награда.
Успехи и победи грош ръждив не струват,
с еднинствена цел - на деспотизъм робуват.
А хегемонът злостно и жлъчно хортува,
самодоволно, без жал и жестоко линчува
всеки, който иска да го дои, да го купува.
Време разделно отколе на земята битува.
Затуй човеците не живеят, а съществуват.
Още дълго впрегнати в ярема ще теглят тегло,
за отмъщение - зъб за зъб и око за око…
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados