С малките целувки на водата,
с нежното докосване на дъжд
плаче върху мен студенината,
сипят се милувките на мъж.
Чезнат капки в дланите горещи,
две ръце преплетени не спят,
други две се галят. Сякаш свещи
в устните подпалени горят.
Шепотът на нощни пеперуди
буди се под блясъка фенерен.
В клепките ти бързо се пробуди
блясък - изумруди,
скъпоценен...
© Маргарита Все права защищены