19 мар. 2013 г., 13:28

22 Желания 

  Поэзия » Другая
442 0 4

Светът във скута ми да легне

и зло от мене да побегне.

Да чуя нощем и китара

да ми припомни песен стара.

Една луна да ми напомня

за мойта младост да си спомня.

Във слънчева роса да газя

и здрав на път да се опазя.

Едно дете пред мен да тича

и лъч зад облак да наднича.

Едно щурче да ми попее -

нощта пред него да немее.

Една калинка да политне,

в ръката цвете да поникне.

И слънчев лъч да ме докосне

в космична радост да ме просне.

Една ръка да ме погали

с любов, която сте ми дали.

И слънце в шепата да имам...

Да давам искам - не да взимам.

Една сълза да ме изпрати,

ако ще и в ада да ме прати!

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??