Светът във скута ми да легне
и зло от мене да побегне.
Да чуя нощем и китара
да ми припомни песен стара.
Една луна да ми напомня
за мойта младост да си спомня.
Във слънчева роса да газя
и здрав на път да се опазя.
Едно дете пред мен да тича
и лъч зад облак да наднича.
Едно щурче да ми попее -
нощта пред него да немее.
Една калинка да политне,
в ръката цвете да поникне.
И слънчев лъч да ме докосне
в космична радост да ме просне.
Една ръка да ме погали
с любов, която сте ми дали.
И слънце в шепата да имам...
Да давам искам - не да взимам.
Една сълза да ме изпрати,
ако ще и в ада да ме прати!
© Никола Апостолов Всички права запазени
Желая Ве успехи и късмет!