1 апр. 2010 г., 19:59

* * * 

  Поэзия » Любовная
856 0 5

 

 

                             Сънен следобед с боси очи,

                             преспи сняг сивеят на пътя,

                             тишината виновно във мене пълзи

                             и ридания тихи мрежи оплитат.

 

 

                             Разпилява палитра жълти листа

                             като купища стари монети,

                             пепелища бледнеят, още гори

                             неизтлеяла жива страстта ни.

 

 

                            Жадни птици политат в небето и пак

                            свойта орис мрачна проклинат.

                            Следобедът тъжен се спуща след тях,

                            по звездите дирята им следва.

 

,

© Янко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Стопиха се снеговете...нека се стопят и тъжните мисли...Поздрав!
  • Птиците сега са в полет,но виж,идва твоята пролет!
  • Когато вятърът отвее жълтите есенни листа, и стопи снежните преспи,възкръсва чудото наречено Пролет!Желая ти пролетна любов!Поздрав!
  • Тъжен, красив стих! Поздрав!
  • Когато Любовта си тръгва е тъжно...хубавото е, че се раждат красиви стихове!
    Поздравления, приятелю!
Предложения
: ??:??