И са голи стрелките
на смутеното време.
То не дава. Не пита.
Идва само да вземе
преболелите страсти,
цветовете вечерни.
То е тихо причастие.
Безпощадният мерник
на съдбата ни сляпа,
дето все ни препъва.
Времето...То е хляба.
на живота недъгав.
И горчи и ни жили
неплатеното Вчера,
а Днес вече ни смила,
Утре -то е химера.
И полека си тръгваме
в набеденото време
като ятото гълъби
без да можем да вземем
от живота, от думите,
от любовите есенни
Просто прах сме по друмите,
с ветровете понесени...
© Нина Чилиянска Все права защищены
И Днес е, просто, човешка химера...
Защото вчера Днес беше Утре,
а утре Днес ще бъде вече Вчера...
Поздрав, Нинче!