Твоите устни попиват навсякъде,
твоят живот в мене тече.
Тиха, безмълвана придошла е от някъде
зората на твойто небе.
Но до мене те няма от толкова дълго,
че твоя свят съм оставила
да залезе в клоните на безплодно дърво,
отдавна в мене израснало.
Без цветове, под безкрайната зима,
едва оцелявам миг подир миг.
Но пак пролетта, за любов замечтана,
прогонвам с безпомощен вик.
Че макар да е зима, не ми е студено.
Не усещам ни болка, нито тъга.
А утрото като залеза в кръв потопено
се топи в бледолика дъга.
А в клоните на грозното живо дърво
замръзва последната надежда.
И само в заскреженото олющено стебло
чете се надпис „Обичах те”
© Преслава Богданова Все права защищены