Като циганка с метла
минават дните през душата ми
и обират миналото -
спомени, любов.
Просветва чисто,
докато след месец, два
отново накапят листа,
навее прах и пръст.
От минало към бъдеще -
циганка с метла...
1986
© Надя Братанова Все права защищены