10 июл. 2010 г., 15:48

*** 

  Поэзия » Другая
436 0 0

Смъртта ще дойде, приковала поглед

в твоя леден лик.

Без страх ще срещнеш нея,

а племето ти ще остане под небето.

 

Не унивай. Стъпките ти бяха

във ехтеж обвити.

А следите нежно тя изтри, за да не види

твоята любима дири.

 

Усмихнато дочакващ, нямаш нищо вече

в този свят, от подлост изтъкан.

И бори се, и би се с дявол

и вампир, одеждите от маски да захвърлиш.

 

Остави си бремето отпред, до прага,

навътре пристъпи без тежест.

И ще усетиш как олеква тялото,

жадуващо покой от живите, изгубени в лъжата.

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??