Ако не знаеш
дали съществувам...
Ако се питаш
дали съм мираж...
Ела...! Докосни, целуни ме
и ще узнаеш,
че истина съм аз!
Ако си решил
да ми владееш сърцето,
ако си решил,
че съм твоя сега,
но ако се вгледаш
в очите ми черни...
Там - ще откриеш тъга.
Ще се обърнеш...
Ще си тръгнеш...
Ще се почувстваш излъган
в копнежите си за любовта
и ще решиш,
че просто съм сянка,
сянка, в полутъмнина...
Но ако все пак решиш и останеш
и ако по някакъв начин
откраднеш малка част
от моето сърце,
била тя дори забранена...
Грабни я!...
Завладей я с твоите ръце.
И макар един миг
да изпълним с нежност,
то той ще остане за век...
И мигът ни ще бъде единствен
- само за мен и за теб...
© Люси Петрова Все права защищены