14 авг. 2009 г., 01:32

Ако те няма, слънце... 

  Поэзия » Другая
649 0 4

14.08.2009.

Ако те няма, слънце,

да ми огрееш сутрин...

С лъчи - ръце огнени

да ми обгърнеш

душата, безпътната...

Път да чертаеш

от светли слънчеви

зайчета-усмивки...

Да разтваряш

с пръсти лъчисти

уханни цветни камбанки...

И птичите песни

от птички сладкопойни

утрин с тебе рано

в небесния шир

се понасят към мен...

А в душата ми, бурната,

настава онзи мир

безкраен, безметежен...

Ако те няма, мило дете,

сутрин кой ще ми огрее...

Щях ли да зная, че ме има!?

© Поли Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??