5 мая 2011 г., 20:27

Альоша 

  Поэзия » Гражданская
409 0 1

АЛЬОША

 

Във слънчевия южен град

има паметник огромен.

На Бунарджика момък млад

величествен стои и скромен.

 

Изправен, горд, в ръка с дете,

а в другата със веч наведен,

той зорко бди и все расте -

на този град защитник верен.

 

Тоз момък снажен от гранит,

при нас дошъл от край далечен,

незнаен като млад войник,

мира да пази е обречен.

 

О, не! Не е момък от гранит -

сред нас  живее като брат

и с поглед, в бъдещето впит.

Галено зовем го ний - "Альоша".

 

На този хълм, край тоз младеж,

цъфтят безброй цветя омайни.

А младите - с любов, копнеж,

си донеряват свойте тайни.

 

Живее във сърцата той -

"Альоша" нежно го наричат.

О, той е истински герой,

затуй и всички го обичат!

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Откровено съжалявам жалките мозъци,които възхваляват паметник на войник от чужда армия,който е нахлул в Родината ми с обявяване на война и е наложил един осъден от историята тоталитарен, тираничен
    режим.Стихогворението е достойно за музея на "социалистическото" /тоталитарното/ "изкуство".Наборе, не мъти главите на младото поколение.Оценката ми е слаб 2,заради заблудата.
Предложения
: ??:??