АЛЬОША
Във слънчевия южен град
има паметник огромен.
На Бунарджика момък млад
величествен стои и скромен.
Изправен, горд, в ръка с дете,
а в другата със веч наведен,
той зорко бди и все расте -
на този град защитник верен.
Тоз момък снажен от гранит,
при нас дошъл от край далечен,
незнаен като млад войник,
мира да пази е обречен.
О, не! Не е момък от гранит -
сред нас живее като брат
и с поглед, в бъдещето впит.
Галено зовем го ний - "Альоша".
На този хълм, край тоз младеж,
цъфтят безброй цветя омайни.
А младите - с любов, копнеж,
си донеряват свойте тайни.
Живее във сърцата той -
"Альоша" нежно го наричат.
О, той е истински герой,
затуй и всички го обичат!
© Анка Келешева Всички права запазени
режим.Стихогворението е достойно за музея на "социалистическото" /тоталитарното/ "изкуство".Наборе, не мъти главите на младото поколение.Оценката ми е слаб 2,заради заблудата.