22 мая 2006 г., 23:22

Апатия  

  Поэзия
698 0 4
За апатията

Само не казвай ,че не ти се налага
Само човек на човек може да помага
Изпълнен с апатия ,ти стоиш настрани
Чувстваш се захвърлен ,ненужен почти
Къде стоиш ,тук или някъде в небето
Нали чувствато за живот определя битието
А когато се налага за себе си да говориш
Замаян от нищо ,няма какво да отговориш
Дали да се бориш,или просто да умреш
Само не пречи на нас ,прави каквото щеш
Имаш всичко ,което си поискаш на място
Но няма как да направиш всичко - много ясно
Въртиш се на едно място,мислейки се за пръв
Но бягаш всеки път ,когато замирише на кръв
Къде оставяш своето чувство за вина
Къде спираш да мислиш ти ,а започва съвестта
Как разбираш ,че с апатията убиваш
Разпъваш всички нас,а после ръцете си измиваш
Вървиш с гордо вдигната глава
Но днес никой не го интересува това
Защото от всичко си вдигнал ръка
И очакваш някой да те попита
Не е така ,животът СЕГА връхлита
Не е сега момента да стоиш назад
Човек трябва да се бори докато е млад
Да вдигнеш ръка и да поемеш своя път
сякаш гласовете вътре в теб не могат да спрат
А ти очакваш някой от тях да те призове
Не се ли надяваш ,поне един от тях да спре
И ето че ,си на път да протегнеш ръка
За да дадеш или за вземеш всичко това
Дали си на път да се самоопределиш
Дали си готов да забравиш и да простиш
Има ли нещо ,заради кото си струва да умреш
Има ли начин да поискаш да спреш
Хиляди пъти ,когато си постигнал нещо сам
Не си забелязал никой ,но аз бях там
Държахте за ръка ,молейки се за теб
Но ето ,че сега дойде и моя ред
Напред към върха ли ,ти не знаеш къде
Трябва да помогнеш на някой ,за да не се предаде
Чуваш все пак нещо , чуваш нечий глас
Някой ти каза нещо - това бях аз
Би ли могъл и ти да подадеш ръка
Трябва да знаеш ,че се иска смелост за това
Стоейки пред иконата на колене
Не си го правил преди и сега се чувстваш зле
Знаеш ,че Бог не е помислял за теб
Защото и ти не си помислял за него
Но ето че си тук и търсиш помощ
А давал ли си я преди ?
Стоейки , плачещ ,сам през ноща
ЧУвстваш се сякаш , си виновен пред света
не мислиш ли,че трябва да се промениш
Виждаш ли някаква светлина в мрака ?
Виждаш ли ,че смъртта и тебе чака ?

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И тук ДА!!!
  • Интересни размисли за живота...
    Случване на хубавото ти желая
  • И за смелостта си много прав. Поздравления, много хора изобщо не стигат до тези въпроси към себе си, а ти си с много обиколки напред...!
  • "Вървиш с гордо вдигната глава. Но днес никой не го интересува това." Напротив - точно това е най-важното и ти го имаш!
Предложения
: ??:??