Отиде си то..,
Времето.., учителят, спасителят...
Остави ме разбита,
изцедена
и сама.
Да шепна на росата
в утринните мокри,
че всичко вече свърши,
беше само някаква игра...
Изтупа дрехите си,
прашни от стоене,
намигна ми с усмивка,
повдигна шапка и пое.
На другаде, урок на някого да дава,
без бързане, без обяснения, без жал...
Останах сам сама сред този хаос...
Разхвърлях стаите на моята душа.
Изчистих ъглите от всичко застояло
и моят свят отново заблестя!
Пороят бе отнесъл само нищетата,
не нужното и болката..,
за да се природя.
Изчистил бе душата ми изцяло
със много болка, с много труд,
без милост..., но успя.
И този "старец " изведнъж
ме посети отново...
Във мислите ми се промъкна, мълчешком.
Намигнах аз през смях сега,
разбрала урокът си...
Благодаря.
© Нели Р Все права защищены