2 дек. 2006 г., 01:26

Аз... 

  Поэзия
861 0 4

"И ний покорни на Съдбата си ще бъдем,
мечтите буйни ще приспим или осъдим!"

                                          Е.Баратински



                 Аз...



Аз винаги ще бъда сам!
Защото моят храм е отреден
да бъде пуст, студен, без плам.
Аз нямам нощ и нямам ден!
Не съм изстрадал мъченик,
а за това е нужна сила.
И може би съм тъжен вик,
на своята душа унила.
Не ще намеря миг покой,
където щастие да дишам.
Уви, не съм прочут герой,
и мога само стихове да пиша!
Наистина ли мога и това?
Не знам, но ми се ще да вярвам
в зелената-уханната трева,
и някого със радост да дарявам.
Но пред олтара на душата ми
не ще се моли никой -
   дори и верните приятели!
И Любовта не ще поникне
във моята-самотната градина.
И тъй Животът ще премине?!...

© Владимир Филипов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тъжно ще премине животът ти в безлюбовие.
    Пиши си стиховете и обичай, какво ти пречи, просто не заключвай сърцето си...нека то само избере!
    А стихът е хубав!
    Поздравления!
  • "Завинаги", "никога", "никой", са силни думи, които нямаме привилегията да използваме, защото не можем да виждаме в бъдещето...
  • Поздравления!!! Прекрасен стих!
  • Много тъжно, но много хубаво!
Предложения
: ??:??