Когато се пробудят
чувствата
като диви реки,
излели потоци
скръб и гняв
в сърцето на орел -
спомни си
за мен!
Аз още помня
протегнатата ръка,
подхвърлената просия,
жалкия клисав хляб,
замесен от теб
за моите приятели.
Аз още помня,
когато слизаше в сумрака
по пътищата на враговете,
когато в домовете влизаше,
за да гасиш всяка светлина!
Сега
премини оттатък
и не забравяй,
че босите нозе
сякаш казват:
"Далече стигнахме.
Дано не свършва
Пътят."
© Янко Все права защищены