Един от многото… Съвсем обикновен.
Приличат си досущ в квартала.
Тук изгревът събужда моя ден.
В панелна рамка слънцето узрява
като оранжев плод насред кашпѝте,
сред дребните саксийки с дъхав цвят,
а любопитните петунии надничат
с главиците в миниатюрния ни свят.
Балкон от има-няма пет квадрата.
На Пепеляшка цветното вълшебство.
Понякога пък офис между два чаршафа,
където никнат стѝхове между прането.
Където си говоря тихо с птиците.
И гледам дните си… отгоре.
Разнищвам ги, за да открия смисъл
когато са съставени от светли тонове!
Балкон – един от многото в зелено.
Събрал в кашпѝте страшно много лято!
Под синия чадър дими кафето…
Две чаши, аз и ти… Да продължим нататък!
© Даниела Виткова Все права защищены