Пиянска ли бе вечерта
или ние бяхме пияни... ???
Стои този въпрос в паметта,
а паметта крие го. Тайна!
Най-мъдра била сутринта...
В зората човек изтрезнява!?
Ала понякога... пияната страст
във нов живот продължава...
И късно е вече... Дали!
Дилема разкъсва ума -
живот в партньорство, лъжи...
или... достоен, но в самота?
....
Сърцето в нощта си тъче
пътека с кросно от мечти.
Пътеката изтъкана е вече.
Но сърцето не тръгва. Стои...
Защо ли? Дали защото цвета
на надеждата в нея я няма?
Надеждата умира последна!
Да... Но това било е отдавна!
В свят друг, красив и достъпен,
във който говорят душите...
Но в днешния - егото пъклено
се крие зад чадър от традиции.
....
Свободен бил, казват, човека!
Човекът - да, ала жената!?
Осъдена е от памтивека
с короната тежка - на майка...
© АСИ Все права защищены