31 авг. 2007 г., 18:06

БЕЗЧУВСТВЕНО 

  Поэзия
797 0 20
 

В мусоните на вятъра догаря

желание разлято без предел...

остатъчно до хаостност прегаря

рефренът стар в последния раздел

В безпаметност се дави самотата

застинала,... пробита от стрела

и в безпосочност се оглежда тишината

оглушала от убийствена вина...

Издялани фрагменти от жестокост

след тях...окървавените ръце

прекършени до дъно... без посока

се валят в кал, болезнено...нозе

Заспал е извора на същината

изгубила следата във скръбта...

и безпонятно днес е непозната

оголената плът на бедността...

Ограбени, безгласни мигове

обезкървени лутат се в съня...

отмерват бремето от пирове

разюздани секунди в суета...

Убийствено е тягостно! Безбожно...

и всичко избледняло е на глед

в ума е студ и дяволски каторжно

илюзии измамни са... навред

.....

© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??