14 сент. 2024 г., 09:22

Безглаголна Любов 

  Поэзия » Любовная
126 4 4

БЕЗГЛАГОЛНА ЛЮБОВ

 

Седма пейка. Есен. Дама.

Вятър в нейните коси.

Покрай нея мъж за двама.

А край тях – moi aussi.

 

Той – във вехтата си грейка.

Тя – капела с три перца.

Аз – една самотна блейка.

Три прокудени деца.

 

Бавен варненски следобед.

Слънце. Дъжд. И локва кал.

Време – тегаво за обич.

Време – шепичка печал.

 

Нескафе от автомата.

С мляко. И фунийка мед.

Тя – във есенна позлата.

Той – забравен млад поет.

 

И прощалната цигарка.

Гларуси – във смесен хор.

Двама влюбени във парка.

Аз – римуващ воайор.

 

13 септемврий 2024 г.

гр. Варна, 13, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??