Шепнеше вятъра
име незнайно,
някой надничаше
в очите ми тайно.
Пламък проблясна,
а после угасна,
остана само една
душа безпристрастна.
Шепнеше морето
дума незнайна,
някой открадна
красотата омайна.
Пламък проблясна,
а после угасна,
остана едничка
искра безпристрастна.
Само за миг времето спря,
а после потече, като бурна река,
спомен проблясна, а после угасна,
остана само една душа безпристрастна.